Kijów ul. I. Franki 40b m. 307
tel. +38 (044) 486-31-77
e-mail: zpu5@o2.pl
Home / Aktualności / Заява «Спілка поляків України» з приводу чергової провокації на шкоду українсько-польським відносинам

Заява «Спілка поляків України» з приводу чергової провокації на шкоду українсько-польським відносинам

 

«Спілка поляків України» з сумом та стурбованістю сприйняла факт підриву невідомими особами польського туристичного автобуса, що мав місце в ніч з 9 на 10 грудня п.р. у с.Сокільники Львівської області.

Вказана провокація стала черговим свідченням цілеспрямованої кампанії проти українсько-польської дружби та національної злагоди в Україні. Особливо насторожує обраний зловмисниками час вчинення злочину, який на наше переконання, не випадково обраний напередодні візиту Президента Республіки Польща А.Дуди в нашу державу.

З огляду на це, ми переконані, що сліди вказаної провокації лежать далеко за межами України, оскільки український народ не має ненависті до поляків, так як не має її і польський. Тому всі спроби їх посварити закономірно приречені на провал.

У цьому контексті хочемо висловити свою підтримку ініціативам України і Польщі спрямованим на налагодження дієвої двосторонньої співпраці на рівні президентів обох держав.

Віримо, що попри усі труднощі та намагання нас посварити, ми разом побудуємо нове майбутнє без образ та звинувачень – на користь обом народам!

 

                       Голова Спілки поляків України                                      Стефанович А.В.

 

 

Comments are closed.

Scroll To Top